KOOPMANS48 interieur design

Over het intereur

Ons zeiljacht STORMVOGEL is gebaseerd op een KOOPMANS 48 ontwerp. Als zeer ervaren jachtontwerper weet dhr. Dick Koopmans (senior) alles over vormen, lijnen, rompverhouding en zeewaardigheid. Hierdoor kun je heel gemakkelijk een KOOPMANS-ontwerp herkennen als je er een op zee of in een haven ziet.
Maar het interieurontwerp van een jacht is een heel ander hoofdstuk. Natuurlijk, zeewaardige jachten hebben een slim ontwerp nodig onderdeks voor een veilig en comfortabel leven voor schipper en bemanning. Zo zijn overal handgrepen, veilige en gemakkelijk toegankelijke kasten en geen grote, lege ruimtes, zeer belangrijke details.

gemaakte foto’s 2012-2017

Individueel interieur

Aan de andere kant weerspiegelt het interieur de smaak en het gedrag van de eigenaar. Sommige eigenaren houden van een Spartaans interieur, zoals te vinden op racejachten, anderen zoeken naar een modern interieur met veel multiplex en met plastic gecoate oppervlakken die te vinden zijn op moderne productiejachten.

Of, als u net als wij bent, kiest u misschien voor een traditioneler scheepsinterieur met massief hout, met slimme concepten om zich comfortabel thuis te kunnen voelen en een zeer gezellige sfeer. Het interieur van de STORMVOGEL is gemaakt van het BUBINGA hardhout. Dit Afrikaanse hardhout heeft een zeer mooie slijtvaste ondergrond en is gemakkelijk te onderhouden. Een belangrijk voordeel is dat het, indien nodig, kan worden opgeknapt. Als er in de loop van de jaren kleine krasjes of deuken ontstaan ​​- geen zorgen – Het materiaal leent zich voor een gemakkelijke opknapbeurt, dus met wat aandacht ziet het er weer als nieuw uit. We hebben dit zojuist gedaan, zodat de lak glimt!

In principe is de cabine verdeeld in vijf secties:

    Eigenaarshut

    Douche en toilet

    Salon

    Decksalon en boordkeuken

    Achterkajuit

Met uitzondering van de achterkajuit, vindt u in STORMVOGEL voldoende vrije stahoogte.

 

Over het deckhouse

Toen we de STORMVOGEL kochten, beschouwden we de functie van een deckhouse als leuk om te hebben , maar we waren er niet van overtuigd. Nou, vier jaar en 25.000 mijl later zijn we heel blij dat we deze KOOPMANS met een deckhouse hebben gekocht en niet zonder reden.  Het is een groot voordeel binnen beschut te zijn als het buiten slecht weer is.  Het dekhuis is de centrale leefruimte op uw passages. Dit is de plek om te communiceren via de radio met andere boten, om te koken, te ontspannen, om de navigatie te doen of om wat e-mails of een blog te schrijven. Het biedt voldoende ruimte voor twee personen met een goed zicht rondom op de omgeving door de grote, geharde glazen ramen.

 

De hutten

De eigenaarshut voorin biedt voldoende ruimte om comfortabel te slapen, ook als je lang bent. En natuurlijk is er het voordeel van veel opbergruimte voor persoonlijke bezittingen. De douche / toiletruimte heeft een smal ontwerp, zodat je hier niet rondvliegt als je moet plassen of douchen op zee.

(Ter herinnering: houd er rekening mee dat de boot de hele tijd beweegt als je eenmaal op de oceaan bent. Zolang je buiten bent in de cockpit, zul je je goed bewust zijn van de bewegingen van de boot. Maar binnen heb je zoveel mogelijk comfort nodig om staande te blijven.

Toilet en oven

We vragen nog even extra aandacht voor ons toilet en de oven op de STORMVOGEL.

Het toilet is een BABY BLAKE en extreem solide en betrouwbaar. In vier jaar reizen hadden we slechts één (ONE!) Probleem met dit magische maar belangrijke toilet. Maar een BABY BLAKE heeft zijn prijs – ongeveer 5.000 Euro. Vergeleken met het meer gebruikelijke toilet van JABSCO dat men op een productieboot kan vinden, is het 40 keer duurder. Dus is er een verschil? Ja dat is er! Voor de STORMVOGEL hadden  meerdere keren een gloednieuwe productieboot. Dan zou ik wel elk (!) Zomerseizoen moeten werken om het toilet weer goed te laten functioneren.
Het is een soortgelijk verhaal voor de oven. STORMVOGEL wordt geleverd met een FORCE 10-oven. Robuust gebouwd in roestvrij staal, overal schroeven, geen klinknagels. Geen problemen in vier jaar en een aantal fantastische maaltijden!

Salon

De salon biedt ruimte aan 8 tot 10 personen voor het geval u in een jachthaven of voor anker bent en u medezeilers uitnodigt voor een “sundowner” op de STORMVOGEL  (dit is zelfs mogelijk bij slecht weer). Op zee kan de loodskooi aan bakboord worden gebruikt als een zeer goed beschermde slaapplaats, zodat het vrije bemanningslid kan genieten van een veilige en rustige slaap.
De achterkajuit biedt twee grote afgescheiden slaapplaatsen, maar we gebruiken deze hut als bergruimte voor onze extra zeilen, bier en andere voorraden. In feite is deze hut gescheiden van de rest van de salon door een deur en wordt deze geleverd met een eigen wastafelmeubel, dus het is een zeer comfortabele en onafhankelijke gastenhut.

Misschien wil je meer lezen over het interieur van STORMVOGEL. Op deze website kunt u meer details en foto’s vinden.

Nog vragen? Neem contact met ons op!

Volgende: Technische informatiebladen.