Iets over onszelf

Wereldzeilers

Wij zijn de wereldzeilers Heidi en Peter. We hebben een paar jaar geleden ons zeiljacht STORMVOGEL gekocht. Ze is een “one-off” KOOPMANS 48 Aluminium gebouwd in NEDERLAND. In juli 2012 zijn we onze grote reis rond de wereld begonnen.

Eerste etappe:

In december 2012 zijn we aangekomen op het Caribische eiland St. Lucia. Na enige tijd in het Caribisch gebied gingen we verder westwaarts door het Panamakanaal naar de Stille Oceaan. We bezochten Galapagos, Marquesas, Tuamotos, Rarotonga, Niue, Tonga en eindigden in oktober 2013 in Nieuw-Zeeland.

Tijdens het orkaanseizoen brachten we wat tijd door aan de wal in Nieuw-Zeeland en Australië met een camper.

Tweede etappe:

Vanaf maart 2014 hebben we onze zeiltocht voortgezet en Vanuatu, Australië, Indonesië bezocht en eind 2014 zijn we in Singapore aangekomen. Een korte kerstvakantie in Duitsland en opnieuw vertrokken in januari 2015 om per boot Maleisië en Thailand te bezoeken.

Derde etappe:

In mei 2015 vervoerde een vrachtschip STORMVOGEL van Phuket (Thailand) naar Fethiye (Turkije) . We zeilden de rest van het jaar 2015 in de hele Middellandse Zee van oost naar west, inclusief Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk en Spanje, waar we opnieuw de kerstvakantie vierden.

Laatste etappe:

In maart 2016 zijn we onze laatste etappe naar thuis begonnen – en kwamen precies vier jaar plus een week later, in juli 2016, in Hamburg (Duitsland) aan.

Tijdens onze reis schreven we min of meer dagelijks een blog, inclusief duizenden foto’s. Je vindt de blog op onze homepage – helaas is dit allemaal in het Duits. Maar met wat hulp van GOOGLE translate kun je het vertalen!

 

Deze website biedt ons fantastische zeiljacht aan potentiële kopers aan, omdat we ervan overtuigd zijn dat “STORMVOGEL” is gemaakt voor de grote oceanen, om rond te cruisen en aan boord te leven. We hebben ons grote avontuur gehad. We zijn erg blij dat we het gedaan hebben, maar onze grote familie en de meeste van onze vrienden zijn thuis. Dus we zullen niet doorgaan met nog een reis. Dat is de reden waarom we op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar voor dit prachtige jacht.

 

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, noemen we sommige foto-credits zoals de meeste actiefoto’s van deze website die zijn gemaakt door goede zeilvrienden over de hele wereld. Dit zijn ze:

    MAUNIE VAN ARDWALL ,gezeild door Dianne en Graham

    ODA gevaren door Elisabeth en Per

    BELLA gezeild  door Ulrike en Mathias

    ZOOMAX gezeild door Anna en Paolo

Heidi en Peter.